Chirurgie Dentară

Când vorbim despre chirurgie dentară ne gândim în primul rând la niște clești, ace, tampoane și măsele care zboară de colo-colo. Lucrurile s-au schimbat esențial, durerea și dezastrul nu (mai) fac parte din aspectul unui cabinet stomatologic. Asocierea unui dentist cu frizerul nu mai este nici pe departe posibilă. Extracția unui dinte este totuși cel mai cunoscut procedeu de chirurgie dentară.

La UntilaDent noi operăm cu cele mai moderne tipuri de instrumente stomatologice. Acest fapt ne permite să vă acordăm proceduri de chirurgie dentară fără durere. Mai mult ca atât, devenind clientul nostru veți beneficia de toată experiența și profesionalismul nostru în domeniul de chirurgie dentară. Clinica UntilaDent vă garantează un rezultat excelent care vă va face să vă simțiti mult mai bine chiar după prima vizită!

Citiți în continuare acest articol informativ despre chirurgie dentară pentru a afla cu ce exact se ocupă acest domeniu de stomatologie și de ce clinica UntilaDent este partenerul dumneavoastră perfect pentru toate procedurile de chirurgie dentară.

Extracția dentară

Extracțiile dentare trebuie însă considerate ca fiind ultima soluție, mai bine zis manopere de necesitate. Ele sunt recomandate doar în situațiile în care orice alt mijloc de tratament a eșuat sau este inutil. Ca orice procedeu medical are indicații și contraindicații, unele absolute, altele relative sau generale.

Când să vă abțineți de la chirurgie dentară.

  • Dacă sunteți bolnav de leucemie;
  • Dacă ați avut un infarct miocardic în ultimele 6 luni.

Ce e bine să știți înainte de a efectua o chirurgie dentară.

  • În extracțiile dentare unde ne întâlnim cu diferite afecțiuni locale sau generale. Este nevoie de temporizarea extracției până la eliminarea afecțiunii locale, compensarea afecțiunii generale;
  • Cele mai elocvente exemple de afecțiuni care induc temporizarea extracției ar fi cele legate de starea mucoasei locale cum ar fi herpesul, stomatita, afta, etc.;
  • Sinuzite, procese supurative acute și exemplele pot continua cu pacienți care au urmat de curând tratamente radioterapeutic la nivelul extremității cefalice;

Vă recomandăm însă ca înanitea unei extracții să comunicați medicului toate afecțiunile dvs. Oricum, el vă va chestiona în această privință pentru a se asigura că nu vă supune unor riscuri.

Contraindicațiile generale pentru chirugie dentară

Acest tip de contraindicații au în vedere o situație medicală generală a pacientului. Sunt cazuri în care pentru a face o extracție e nevoie de abordarea pluridisciplinară a extracției dentare. Se va proceda fie la măsuri de precauție specifice și riguroase, fie la amânarea extracției până la ameliorarea (sau chiar eliminarea) stării generatoare de contraindicații.

Există o plajă de boli și afecțiuni care se înscriu aici și care trebuie raportate medicului stomatolog. El este singurul în măsură să decidă modul de abordare sau nu a intervenței. Totuși, enumerăm câteva boli care apar la capitolul contraindicații generale pentru extracția dentară:

  • Boli cardiovasculare;
  • Pacienți sub tratament cu anticoagulante, aspirina fiind de exemplu un amănunt care poate da peste cap o operație care altfel ar intra sub imperiul banalității;
  • Diabet zaharat;
  • Leucemii, tulburări hepatice, HIV/SIDA
Programeaza-te
close slider