Ortodonția Dentară

Ortodonția dentară este specializarea medicinei dentare care se ocupă de tratarea tuturor anomaliilor dentare sau maxilare. De asemenea, specialiștii noștri pentru efectuarea lucrărilor ce țin de ortodonția dentară sunt printre cei mai buni din Chișinău! Ei sunt cei care stabilesc planul de tratament pentru îndreptarea dinților și reglarea ocluziei (mușcăturii), toate elemente esențiale pentru ortodonția dentară superb executată.

Tipuri de anomalii dentomaxilare

Ocluzia dentara inversa – atunci cand dintii frontali inferiori sunt pozitionati in fata celor frontali superiori
Protruzia maxilara – atunci cand dintii frontali superiori ies cu mult in fata celor frontali inferiori
Ocluzia adanca – atunci cand dintii superiori ii acopera cu mult pe cei inferiori
Ocluzia deschisa – atunci cand dintii superiori si inferiori frontali raman la distanta cand cei din spate sunt in contact
Inghesuiri dentare – acestea apar atunci cand dintii nu au loc sa erupa
Deviatia liniei mediane – atunci cand centrul dintilor superiori nu se suprapune cu cel al dintilor inferiori
Spatieri –rezultatul lipsei unor dinti sau al dintilor care nu umplu toata arcada

Ortodonția dentară ajuta atat la imbunatatirea aspectului estetic, cat si la mentinerea sanatatii orale. Dintii drepti sunt mult mai usor de curatat, astfel tratamentul ortodontic ajuta la evitarea aparitiei cariilor dentare, pierderea gingiei si a osului, aparitia afectiunilor parodontale sau a durerilor in articulatiile temporo-mandibulare.

Cu ajutorul doctorilor stomatologi a clinicii UntilaDent cu un profesionalism și etică de muncă foarte înaltă dumneavoastră veți beneficia de un zâmbet atractiv și frumos cu multă încredere în sine. Ortodonția dentară efectuată la clinica UntilaDent vă va ajuta pe dumneavoastră să aveți acei dinți pe care le-ați dorit!

Mai jos vă prezentem etapele de lucru a echipei noastre de la UntilaDent privind tot ce ține de ortodonția dentară!

Etape

Consultatia primara – medicul specialist va analiza modificari de la pozitia normala a dintilor, precum si muscatura (ocluzia dentara) pentru a stabili daca si ce tratament ortodontic este necesar.

Medicul va stabili apoi un plan de tratament personalizat in functie de pacient – pentru intocmirea acestuia, ortodontului ii sunt necesare o serie de informatii, precum: amprentele dentare pentru obtinerea unui model de studiu din gips ale arcadelor, fotografii intra si extra-orale, o radiografie panoramica si o teleradiografie de profil.

Montarea aparatului dentar consta intr-o procedura nedureroasa care dureaza aproximativ o ora pentru fiecare arcada dentara. Dupa igienizarea de catre medicul ortodont a arcadei dentare la nivelul careia urmeaza sa se aplice aparatul ortodontic, se monteaza un departator bucal (pentru mucoasa si buze) care va fi mentinut pe toata perioada montarii aparatului dentar fix pentru a mentine dintii uscati.

Se pregateste suprafata dentara pentru a putea lipi bracketii, procedura urmata apoi de aplicarea fiecarui bracket in parte si intarirea acestuia pe suprafata dintelui cu ajutorul unei lampi de fotopolimerizare.

La final, in lacasul fiecarui bracket in parte se introduce arcul principal, urmat de aplicarea elasticelor care sa mentina arcul in bracket sau inchiderea lacaselor bracketilor cu ajutorul unui instrument special.

Controalele lunare – activarea aparatului dentar fix se face la un interval de 4-6 saptamani, insa difera in functie de tipul de aparat ales.

Indepartarea bracketilor

Dupa indepartarea bracketilor, intrucat dintii au tendinta de a reveni la vechea pozitie, se recurge la purtarea unui aparat de contentie, compus dintr-o baza de acrilat si crosete, care are rolul de a pastra dintii in pozitia corecta.

Este bine de stiut ca tratamentul ortodontic nu are limita de varsta.  Insa, cu cat tratamentul are loc mai devreme, cu atat anomaliile pot fi tratate intr-un timp mai scurt. Pe scurt, ortodonția dentară este în zilele noastre un mod ca fără durere și mari cheltuile să scăpați de orice probleme ortodontice. Mai mult ca atât, la UntilaDent beneficiați de cei mai buni specialiști în ortodonția dentară la un preț foarte avantajos!

La UntilaDent suntem bucuroși ca să vă putem deservi cu calitate și dedicare față de nevoile dumneavoastră!

Programeaza-te
close slider