Ortopedie Dentară

Mai jos vă prezentăm toate procedurile stomatologice de țin de ortopedie dentară. Categoria ”ortopedie dentară” le cuprinde pe toate cele expuse mai jos și noi suntem siguri că, după ce citiți această scurtă introducere, veți avea o viziune mai clară asupra acestui serviciu pe care îl putem oferi dumneavoastră la clinica noastră UntilaDent. Dacă aveți nevoie de una dintre procedurile de ortopedie dentară enumerate mai jos, fiți siguri, le putem efectua pe toate – cu un standard de calitate înalt și o echipă profesionistă. Mai mult ca atât – vă garantăm rezultate excelente!

Ortopedie dentară: punțile dentare.

Punți dentare

Puntea dentară este menită să înlocuiască unul sau mai mulți dinți lipsă. Punțile sunt fixe, în sensul că sunt cimentate pe dinții de suport sau, în unele cazuri, sunt montate pe implanturi localizate în imediata proximitate a dinților lipsă.

De ce este importantă înlocuirea dinților lipsă?

Pe lângă avantajul estetic, înlocuirea dinților lipsă vă va reda capacitatea de a mesteca și a vorbi normal. În plus, dacă neglijați spațiul vacant rezultat în urma pierderii dinților, este posibil ca ceilalți dinți să se deplaseze pentru a ocupa locul gol. Această deplasare a întregii danturi poate cauza o mușcătură viciată care duce în timp la probleme ale mandibulei. În cazul dinților deplasați igiena poate deveni problematică, astfel încât sunt mai susceptibili la afecțiuni ale gingiilor și la carii, riscul pierderii lor fiind astfel crescut.

Tratamentul cu punte dentară

De obicei, este nevoie de mai multe vizite la dentist pentru a finaliza o punte dentară. În timpul primei vizite sunt pregătiți dinții de suport: de regulă cei din stânga și din dreapta dintelui lipsă. Astfel se face loc pentru coroanele care vor culisa pe dinții de suport. Aceste coroane vor susține și dintele înlocuitor.

În etapa următoare, se ia amprenta dinților de suport și se trimite la un laborator dentar unde urmează să fie produsă puntea. În cele din urmă, se fixează o punte dentară provizorie pentru a proteja atât dinții de suport cât și spațiul dintre aceștia. Într-o vizită ulterioară se fixează puntea permanentă care este ajustată pe loc până se potrivește perfect, pentru o funcționalitate optimă. Dacă puntea se potrivește rezonabil, medicul stomatolog va cimenta permanent puntea.

Ortopedie dentară: coroane dentare.

Coroane dentare

Pe măsură ce înaintați în vârstă și dantura îmbătrânește. Dinții se deteriorează de la carii, obturații, traume sau chiar de la mestecat. Coroana dentară aderă la suprafața dintelui slăbit, protejându-l de fracturi și alte deteriorări. Coroana poate avea rolul de a înlocui un dinte cu discromie sau diform, ori pentru a proteja un dinte la care s-a făcut o intervenție pe canal. Coroana dentară este uneori necesară pentru a înlocui o coroană mai veche sau deteriorată.

Tratamentul pe bază de coroană dentară

În mod normal, este nevoie de mai multe vizite la cabintul stomatologic pentru a finaliza o asemenea lucrare. La prima vizită, dentistul dumneavoastră va pregăti dintele dându-i o formă care să susțină coroana.

Apoi se ia amprenta dintelui și se fixează o coroană provizorie pentru a proteja dintele pregătit. Această amprentă se trimite la un laborator dentar unde va fi produsă coroana definitivă.

Dacă aceasta se potrivește și are formă și culoare satisfăcătoare, medicul stomatolog o va cimenta.

Concluzie.

În concluzie, vă învităm pe dumneavoastră la clinica noastră UntilaDent pentru a face parte dintr-o experiență remarcabilă în tot ceea ce ține de ortopedie dentară. Vă garantăm ca stomatologii noștri profesioniști vă pot ajuta cu orice problemă legată de ortopedie dentară și vă vor ajuta sa obțineți iarăși zâmbetul și încrederea în sine!

Zâmbetul perfect nu este un lux – este o necesitate a lumii moderne! Contactați-ne acum pentru a afla când și cum puteți să vă bronați o consultație! Nu ezitați, oferta noastră de ortopedie dentară este apreciată deja de mulți ani de clienții noștri fideli care ni și-au încredințat zâmbetele clinicii UntilaDent!

Suntem cu dumneavoastră la fiecare pas al procedurilor necesare!

Programeaza-te
close slider