Terapia Dentară

Terapia dentara este specialitatea stomatologica ce se ocupa cu tratarea leziunilor ce distrug tesuturile dure dentare, leziuni cunoscute sub numele de “carii”.

Ce este caria dentară?

Caria dentară este o leziune de origine bacteriană care distruge progresiv țesutul dur al dintelui. În fazele incipiente este asimptomatică și poate fi depistată doar de către medic. Atunci când leziunea e observată de către pacient sau au început durerile, procesul carios este deja mult avansat. Cu cât caria este depistată mai devreme, cu atât sacrificiul dentar este mai mic, tratamentul mai simplu și mai puțin costisitor.

Evoluția este spre interiorul dintelui, distrugând coroana dentară și ajungând la pulpa dentară (nerv). În acest stadiu durerile sunt dese și intense, dintele necesitând tratament de canal (endodontic).

Câte tipuri de carie sunt?

La clinica UntilaDent putem diagnostica și trata eficient toate patru tipuri sau feluri de carii dentare. Cariile variază în dependență de factorii ce cauzează apariția lor precum și stadia lor de dezvoltare. Cele patru clasificări ale cariilor dentare sunt:

  • Carii pe suprafaţa dintelui în şanţuri şi fosete (pe dinții ce mestecă mâncarea).
  • Carii pe suprafeţe netede (se formează pe suprafeţele laterale ale dinţilor)
  • Carii pe rădăcina dintelui (apar în special la persoanele în vârstă sau la cele cu boală parodontală activă).
  • Carii secundare sau marginale (se formează între dinte şi obturaţie)
  • Carii recurente sau recidive (apar sub obturaţii şi sunt descoperite prin intermediul radiologiei dentare)

Ce vă oferă terapia dentară de la UntilaDent?

UntilaDent vă oferă terapia dentară optimă pentru tratarea tuturor tipurilor de carii, chiar și celor mai dificle. La UntilaDenta medicii stomatologi profesionaliști vă vor trata toate cele patru tipuri de carie menționate mai sus. Mai mult ca atât, noi vă garantăm că vă vom trata eficient, necostisitor și cu multă grijă. Noi vă vom readuce plăcerea de a mesteca, ruguma și bea fără durere și incomoditate.

Terapia dentară oferită dumneavoastră pentru carie va include:

  • îndepartarea țesutului dentar afectat
  • protecția țesutului remanent cu materiale ce dezinfectează și izolează dintele
  • refacerea dintelui (obturația) cu ajutorul unor materiale compozite ce asigură în egală măsură rezistență, functionalitate și estetică.

De ce să faceți terapia dentară la noi?

Răspunsul este destul de simplu: pentru că atât de buni, încât vă garantăm un rezultat excelent! Si dacă nu sunteți satisfăcuți, vom proceda astfel încât terapia dentară a dumneavoastră să fie adusă la nivelul celor mai mari așteptări pe care le aveți! Cu alte cuvinte, terapia dentară efectuată la clinica UntilaDent vă garantează următoarele: proceduri fără durere, medici de categorie înaltă, atmosferă superbă de relaxare pentru dumneavoastră, lucru cu cele mai noi materiale dentare și cele mai noi tehnici și aparate stomatologice!

Terapia dentară nu trebuie încredințată stomatologilor care nu au un respect pentru propria muncă și pacienții lor. Tratamentul pe care îl oferim vă oferă securitate maximă că toate precauțiile și procedurile vor fi făcute cu respect față de pacient și din dragoste profesie!

Nu ezitați să ne contactați, fiindcă cu cât mai mult așteptați, cu atât mai mult starea dinților afectați se înrăutățește!

Vă așteptăm cu drag la UntilaDent!

Programeaza-te
close slider